top of page

Hva gjør en luftrenser, og hvordan fungerer de?

Hvis du eller noen i husstanden din lider av allergier, kan det hende du vurderer en luftrenser. Det er et flott alternativ for å hjelpe deg med å rense luften, redusere bakterier og virus, kvitte seg med luftbårne allergener og partikler og generelt gi deg bedre luftkvalitet i hjemmet ditt. Så, hva gjør en luftrenser?


Luftrensere er viktig for inneklima
Luftrensere er viktig for inneklima

I Norge, og Europa for øvrig, blir luftrensere mer vanlig i hjemmet ettersom folk innser fordelene de gir når det gjelder å håndtere ting som flass fra kjæledyr, støvmidd og flyktige organiske forbindelser – som alle kan ha en negativ effekt på helsen vår.


Hva gjør en luftrenser for allergier?

Hvis du har prøvd å bekjempe allergiproblemer i hjemmet ditt, har noen sannsynligvis bedt deg om å undersøke hvordan en luftrenser kan hjelpe. La oss starte med hva en luftrenser faktisk gjør. Den er designet for å fange opp små partikler som er i luften i hjemmet ditt, og skyve renere, filtrert luft ut igjen.


Luften i hjemmet ditt inneholder et bredt spekter av partikler. Hvis du har et kjæledyr, vil det være dander fra pels og hud. Det vil nesten helt sikkert være støvmidd, og bor du for eksempel i nærheten av en trafikkert vei, vil det også være partikler som kommer fra kjøretøyforurensning. Disse kalles flyktige organiske forbindelser (VOC), og de kan også komme inn i luften fra maling, dekorering eller gjør-det-selv du gjør, så vel som fra daglige rengjøringsprodukter.


Så det er mange ting som flyter rundt i luften du puster inn hver dag i hjemmet ditt, og noen av disse kan utløse fysiske reaksjoner og forverre allergier. Så en luftrenser kan fjerne disse partiklene fra luften, skyve ut renere luft og bidra til å forbedre pustemiljøet ditt.


Ikke alle luftrensere er like

Om luftrenseren din vil fungere for allergier, avhenger av hva slags luftrenser du kjøper. For å være sikker på å fjerne de fleste partiklene fra luften, må du velge en luftrenser som har et HEPA-filter. Disse filtrene er ekstremt fine, så de kan fange opp mindre partikler enn vanlige luftrensere.Hva gjør en luftrenser?

Luftrensere kan bidra til å redusere allergener og forbedre helsen.

Og det er verdt å huske at det er mange andre ting som kan utløse en allergi, og at en luftrenser kanskje ikke er den komplette løsningen du trenger. Det vil imidlertid gi deg renere, friskere luft, fjerne mye av partikkelstoffet som er i luften og gi et bedre hjemmemiljø. Og det, sammen med enhver behandling eller medisin du har for allergiproblemene i husholdningen din, burde hjelpe.


Når bør du bruke en luftrenser?

Hvis du er bekymret for kvaliteten på luften i hjemmet ditt, er det verdt å vurdere en luftrenser. Det vil absolutt bidra til å redusere mengden uvennlige partikler i luften, og gi deg et friskere og renere luftmiljø. Du trenger ikke å bruke luftrenseren hele tiden. Og ved å investere i en stillegående enhet kan du bruke luftrenseren uten at det forstyrrer dagen – eller søvnen.


Meaco luftrensere

Meaco luftrensere

Hva gjør en Meaco luftrenser? Vel, til å begynne med bruker alle Meaco sine luftrensere HEPA-filtre, så du får det siste innen filterteknologi, som hjelper deg med å holde luften i hjemmet – eller kontoret – frisk og ren.


Luftrensere kan bidra til å forbedre luftkvaliteten for deg og din familie.

Meaco har også lagt stor vekt på design, så luftrenserne våre ser bra ut i hjemmet ditt og er enkle å bruke. De er også effektive, så det koster deg ikke en formue å kjøpe, eller å bruke.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page