top of page

Hvordan velge riktig vifte for ditt behov?

Oppdatert: 12. jun. 2022

En god vifte i til bruk enten hjemme, jobb eller på hytta betyr mye for egen komfort. Hvordan velge vifte til ditt bruk? Enten trenger du en vifte for å kjøle deg ned på sommeren, eller du kan ha behov for en vifte for å spre varme ved oppvarming om vinteren.


Hva skal man se på for å finne riktig vifte som passer for deg? Her er noen ting du bør ta hensyn til når du velger vifte i 2022 - enten de er best i test eller ikke.


Nettstedet Anbefaler.com gjennomførte i 2022 en test av gulvvifter.

I nevnte test av vifter har Anbefaler.com utnevnt de fire testvinnere som er markedets desidert beste, av høy kvalitet for deg som vil ha en kraftig, effektiv og stillegående gulvvifte som tar seg godt ut i alle rom og bidrar til et bedre inneklima. I denne testen finner du ikke en dårlig vifte til noen hundre kroner. Hus & Bolig har også skrevet en artikkel om vifter.Stil, design og utseende

Noen av oss vil ha en liten vifte som skal være plassert diskret i rommet, andre vil ha en stor og flott vifte som tar mye av rommet, og noen tenker kun på design og interiør. Spørsmålet er om hva er viktig for deg når du tar ditt valg. Det viktigste er at du finner den viften som passer best for deg og ditt behov. Vi finner mye god informasjon hos Bedre Inneklima.

De har et bredt spekter av vifter, også testvinnere i 2022, men også gir deg som kjøper god informasjon om hva som er viktig å huske på. En ting vi har lært når vi har sett på vifter i forbindelse med denne artikkelen er; En vifte er ikke bare en vifte!


Sammenligning av vifter

Tekniske data er informasjon vi ikke leser så ofte når vi kjøper et produkt som for eksempel vifter, men vi anbefaler at du setter deg inn i hva du skal kjøpe. I tabellen nedenfor finner du en oversikt over de viktigste parametere å ta hensyn til (klikk på bildet for å forstørre):

Tekniske data for deg som skal velge riktig vifte

Lyd fra viften - spesielt hvis du skal ha en vifte på soverommet

For mange er lydnivået viktig. Spesielt med tanke på hvor viften skal brukes.

Noen ønsker en stillegående vifte, mens andre skal bruke den i et lokale der det er mye annen lyd. Husk at viftekapasitet og lydnivå ofte vil henge sammen. Det vil si at jo mer kraftigere viften blåser, jo mer bråker den.


Hvor viktig er lydnivået for deg? Hvor skal viften brukes? Noen steder er lav lyd viktig, og da anbefaler vi å se på MeacoFan 360, 650 eller 1056. Andre steder betyr det ikke så mye om det er litt vindsus fra viften.


Hos Bedre Inneklima har de en serie med vifter fra Meaco som på en god måte klarer å kombinere god viftekapasitet med lav lyd. Hvis du er opptatt minimal støy så bør du se etter en vifte med DC-motor (likestrømsmotor). De fleste billige vifter kommer ofte med AC-motor. Det er billigere, men produserer desto mer lyd og støy. Dette kan ofte være svært irriterende når du for eksempel skal ha en vifte på soverommet.


Pris er viktig - men husk kvalitet koster ofte noe mer

Når du skal velge vifte så er prisen veldig viktig for noen, og mindre viktig for andre. Vår erfaring er at de aller billigste viftene ofte er noe “billig skrammel”, og at det er lurt å bruke noen kroner ekstra for å få en vifte med kvalitet. Lydnivå, strømforbruk og levetid henger ofte sammen med prisen. Vil du bruke minst mulig så kan det være lurt å følge med på nettbutikkene. De har ofte kampanjer og tilbud. Likevel, man får som regel det man betaler for.Viftekapasitet - dette er viktig!

Alle vifter bør ha oppgitt viftekapasiteten. Dette måles som regel i kubikkmeter luft per time (m3/time), og kan variere veldig. En liten bordvifte kan blåse 200-300 m3 pr time og være veldig effektiv, mens en vifte på pidestall bør ha mulighet for å komme over 1.000 m3. Aller helst bør det opplyses om viftekapasitet på de forskjellige viftenivåene, og gjerne også lydnivå på hvert nivå. I praksis opplyses ofte den laveste lyden og den høyeste kapasiteten. Det sier seg selv at ikke lar seg kombinere samtidig.


Vil du ha vifte for bord eller stativ?

Vil du ha din vifte stående på et bord, en hylle eller lignende? Passer det kanskje best på et stativ? Vifter på stativ kan lettere flyttes rundt, og er praktisk om du har plass til det. Skal du ha viften med deg i bobil, båt eller på stranden? Vi anbefaler at for sommeren 2022 så bør du ta en titt på den bærbare MeacoFan 260C.


Sjekk ut denne videoen om vifter på stativSjekk ut denne videoen om air&me Airain viften. Elegant, praktisk vifte med trinnløs regulering. Lades opp med USB-C. Stort utkast blåser hele 778 m3/time.


Hva betyr “Air Circulator” eller “Air Shower” ?

Meaco, som selges hos Bedre Inneklima, har et konsept på sine vifter som de kaller air circulator, eller på norsk: sirkulasjonsvifte. Viften blåser i alle retninger (opp / ned og høyre / venstre). Dette gir god spredning av luften, og føles som en naturlig bris. Boneco kaller det air shower eller; luftdusj. Bonecos vifter kan blåse rett opp i taket, slik at luften spres og kommer ned i hele rommet. Dette gir også en fin spredning av luften (sirkulasjon), uten at luften blåses direkte på deg. Mange foretrekker en slik indirekte kjøling. Dette er utrolig bra og viktig å tenke på, spesielt på varme sommerdager - men også når man skal bruke viften for å spre varme ved oppvarming på høst og vinter.


Gjør et godt viftevalg - og gjør gjerne et besøk innom www.bedre-inneklima.no folka! De har en fantastisk god kundeservice på chat eller telefon, hvor du får svar på de fleste spørsmål.

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page