top of page

Få 3 pristilbud på ditt prosjekt:
Trygt, enkelt og uforpliktende!

Kun entreprenører med relevante godkjenninger

600028e79aa3d7e014669763_51932.png
600028fec95ff5034575b768_Sentral_Godkjenning_Ny-279x300.png
600029e7487a04a6a9a64600_opengraph.png
Mester+Logo.png

Du vil kun få tilbud fra kvalitetssikrede entreprenører og vi finner de rette kandidatene for ditt prosjekt. Få tilbud fra byggefirmaer der du bor lokalt. 

Våre samarbeidende håndverkere innehar godkjente sertifiseringer som:
Mesterbrev
Sentral Godkjenning fra Direktoratet for byggkvalitet 
Våtromsgodkjenning fra Fagrådet for Våtrom
DSB godkjenning


Vi stiller høye krav til våre samarbeidspartnere, og kontrollerer fortløpende deres referanser, godkjenninger og økonomiske soliditet.

VVS Guiden har over 20 år + erfaring som utførende entreprenør i Norge, og vi samarbeider kun med Godkjente og Sertifiserte leverandører og entreprenører i det norske markedet. Når du skal pusse opp og vil ha lokale og kvalifiserte tilbud, så vil du få dette fra våre samarbeidspartnere. 
 
Tjenesten leveres i samarbeid med Byggstart.

Hvordan gjennomføre et godt prosjekt?

  1. Avklar omfanget av oppussingen og lag et realistisk budsjett.

  2. Sett sammen et veldig godt team.

  3. Planlegg med budsjett- og tidsoverskridelser.

  4. Vurder å flytte ut midlertidig under oppussingen.

  5. Bestem detaljene i hvert rom tidlig i prosessen.

  6. Be om kontinuerlig informasjon og besøk byggeplassen ofte.

  7. Puss opp riktig den første gang.

  8. Definer hva dere kan utelate.

  9. Unngå for mange endringer i løpet av prosjektet.

  10. Ha et fornuftig perspektiv og behold det gode humøret.



Hvor mye koster det egentlig å pusse opp et Baderom? -Les mer her!

Ønsker du å pusse opp baderommet ditt? Da er det en del ting du må vite og ha kontroll på. Her gir vi deg 8 tips til oppussing av bad som kan gjøre prosessen enklere.

Baderommet er et av de viktigste rommene i en leilighet eller et hus. Det er det rommet der du kan være deg selv og få pusterom. Et bad symboliserer velvære og pleie, der vi som oftest starter og ender dagen vår. 

Til sammen bruker vi over et og et halvt år på baderommet i løpet av livet vårt. Det er med andre ord et rom som betyr mye, og det er kanskje derfor du har bestemt deg for å pusse opp badet ditt. 

Før du begir deg ut på "eventyret" kan det være lurt å gå gjennom noen tips rundt det å pusse opp badet. Her får du 8 tips som vil gjøre oppussingen av baderommet enkelt og strukturert.

1. Lag en ønskeliste
Når du skal pusse opp badet kan det lønne seg å skrive ned hva du behøver, kontra hva du ønsker. De enkle tingene kan fort listes, som toalett, dusj og vask, da dette er noe alle behøver i et baderom. 

Har du midlertid tenkt på hvordan servanten skal se ut? Vil du ha en frittstående eller vegghengt toalett? Hvilken dusjnisje har du plass til; dusjkabinett, dusjforheng, dusjvegger eller badekar?

Det gjelder å tenke over både praktiske og estetiske ønsker, og skrive ned så de ikke går i glemmeboken. Et tips er å søke rundt etter inspirasjon og gode løsninger, og samle alt du finner i en mappe på pc-en din. 

2. Tenk oppbevaring og løsninger
Nordmenn og skandinaver generelt elsker den minimalistiske, nordiske stilen. Derfor kan man lett drømme seg bort i ryddige overflater og rene vegger, noe som gjør at oppbevaringsløsninger blir undervurdert. Det er nemlig ikke bare en skuff til tannbørsten og såpe du trenger.

De aller fleste ønsker å oppbevare håndklær, skittentøyskurv, hårprodukter, sminke, toalettpapir og andre pleieprodukter på badet sitt. Det gjelder å ikke undervurdere hvor mye oppbevaringsplass du trenger. 

Ta deg en runde på baderommet der du måler opp til høyskap og skuffer, og tenk over hvor knagger og hyller kan henge. Du vil raskt merke hvor mange ting du oppbevarer på badet når du går i gang med å rydde vekk eiendelene dine. Vær forberedt på en liten overraskelse!

3. Sjekk tilstand på rør og sluk
Om badet eksisterte før du flyttet inn og tok det i bruk, har du kanskje ikke kontroll på tilstanden til rør og sluk. Hvor gamle er de? Her de blitt jevnlig byttet ut på grunn av dårlig eller billig kvalitet? Er det korrosjonsskader?

Du bør derfor ta en sjekk av rør og sluk når du først skal gå i gang med å pusse opp badet. Rørføringen er noe av det viktigste på et bad, og du bør vurdere en utskiftning hvis rørene er mer enn 15-20 år gamle. 

4. Farge, type, størrelse?
Valg av materiale kan være vanskelig. Du skal ha materialer til både gulv, vegger, tak og møbler, og utvalget er stort.

Her kan også kvalitet, struktur og pris spille en rolle. Hvilke baderomsfliser vil du ha? Har du alltid ønsket deg matte fliser i mursteinform som gir spafølelse, eller ønsker du å gå for den mer tradisjonelle varianten? Her er det bare å sette av tid. 

Uansett valg vil det viktigste være resultatet. Et tips er at du bør være oppmerksom på, og ta høyde for, at store fliser krever at du har et jevnere gulv enn små fliser.

5. Sett opp budsjett
Baderommet blir ofte regnet som det dyreste rommet å pusse opp. Det kan derfor være lurt å sette opp et budsjett når du har gjort deg opp en formening om hva du vil ha på ditt nye bad. 

Her bør du inkludere håndverkertjenester, som rivearbeid, elektrikerarbeid, flis legging, rørleggerarbeid og membrananlegging - alt etter hva du har behov for. 

I tillegg bør du liste opp den nye innredningen, som kan være kostnader på fliser, servant, dusj og toalett - samt installering av baderomsmøbel.

6. Gjør grundig research og ansett dyktige håndverkere
Skal du ansette noen for å hjelpe deg med å pusse opp badet, kan det lønne seg å gjøre grundig research. Det finnes et hav av håndverkere der ute som vil gjøre en glimrende jobb. Samtidig finnes det noen som kan sluntre unna og la deg stå igjen med vann til knærne.

Et tips er å sjekke ut referanser fra tidligere kunder. Kunden vil alltid være den ærligste kilden, og si det som det er om noe ikke stemte eller resultatet ble feil. Er du usikker på bedriften, kan du sjekke opp håndverkerbedriften i Brønnøysundregistret - samt notere ned telefonnummer og adresse.

7. Planlegg oppussingen
Før du går i gang med selve oppussingen gjelder det å planlegge løpet. Ha klar en plantegning av badet, slik at håndverkeren enkelt kan forstå hvordan de skal gå i gang med renoveringen. Nøkkelordet er å være strukturert. 

Har du tid, kan det i tillegg lønne seg å klargjøre rommet for håndverkerne. Her har du mulighet til å spare litt penger. 
Skal du endre på rørføringen, skifte ut rørene eller gjøre om belysningen, kan du strippe ned baderommet før de kommer. På den måten vil du spare både til og penger på jobben som skal utføres av profesjonelle. 

8. Sikre deg riktig dokumentasjon
Det siste, men kanskje det aller viktigste tipset, er å sikre deg FDV-dokumentasjon (forvaltning, drift og vedlikehold). Denne dokumentasjonen MÅ du ha i orden for å sikre deg mot økonomiske tap i fremtiden. 

Husk at nå skal alt du gjør av arbeider i din bolig dokumenteres i Boligmappa!
Dersom det har vært utført reparasjoner, vedlikehold, installasjoner, ombygging eller lignende i boligen de siste fem årene, og arbeidet er utført av kvalifiserte håndverkere, skal den bygningssakkyndige be eieren dokumentere bruken av kvalifiserte håndverkere. Som dokumentasjon regnes blant annet skriftlig bekreftelse fra den eller de håndverkerne som ble brukt.


Likevel kan dette dokumentet gå i glemmeboka etter at oppussingen er ferdig. Vær derfor nøye med å få utlevert dokumentasjonen fra de ansvarlige prosjekterende og utførende innenfor sine ansvarsområder.

Innholdet i FDV-dokumentasjonen tilpasses den enkelte jobben. Ved oppussing av bad kan relevante detaljer om materialer og involverte leverandører være nødvendig å ha med. I tillegg bør det forklares hvordan du anvender badet, samt rengjør og vedlikeholder rommet. 

Når du til slutt står med papiret i hånden kan du trygt avslutte oppussingsprosjektet, og vende tilbake til dine hverdagslige baderomsrutiner på et flunkende nytt bad.

Inspirasjon til fliser på baderommet kan du også lese om på Right Price Tiles.

Hvordan fungerer det?

Registrere ditt prosjekt

Registrere ditt prosjekt

Vi tar kontakt med deg på telefon for en felles oppsummering av ditt prosjekt innen neste virkedag. 

11621154341556279777-128.png

Godkjent fagmann tar kontakt

Vi setter deg i kontakt med tre lokale, godkjente og sertifiserte entreprenører i forbindelse med ditt prosjekt. 

20006308591626677001-128.png

Vurder tilbudene du får

Du avtaler befaringer og får tilsendt uforpliktende tilbud fra inntil tre kvalifiserte entreprenører. 

Gode referanser

Anbefaling av VVS Guiden anbud
anbefaling-2.JPG
anbefaling-3.JPG
designe-baderom.jpeg

Få 3 pristilbud:

Trygt, enkelt og uforpliktende

Skal du pusse opp et lite bad? Her er tips for små baderom
For at et bad skal være komfortabelt å bruke og bevege seg i, bør det ikke være så mye mindre enn 5 kvadratmeter
 
På et lite bad er lyssetting og smart oppbevaring veldig viktig for romfølelsen. Pass på at du har nok lyskilder, og at du utnytter plassen i høyden
 
Skal du bygge et veldig lite bad, bør du undersøke hva slags løsninger det finnes for smart baderomsinnredning
 
Husk at lyse farger får rommet til å virke større. Tenk nøye gjennom fargevalg for både gulv, vegger og tak!

10 smarte ting du kan gjøre før du skal pusse opp badet
Tegn badet
Start med Roomsketcher, så får du et inntrykk av hvordan det blir til slutt. Se også Instagram for inspirasjon.

 
Budsjett
Når du vet hvor mye du kan bruke, kan fagfolk fortelle deg hva du får. De ser også om rør og sluk bør skiftes.

 
Anbudstjenester
Legg gjerne jobben ut på anbud. Husk å sjekke referanser fra tidligere kunder.

 
Tenk langsiktig
Plass til stellebord er midlertidig, men behovet for vaskemaskin og tørketrommel vil alltid være der.

 
Hvor mange skal bruke badet?
Trenger dere for eksempel en eller to vasker? Eller kanskje en større dusj?

 
Smarte løsninger
Hvor mye oppbevaring trenger dere? Vegghengt eller frittstående toalett? Hvilke armatur passer? En god rørlegger eller entreprenør kan komme med forslag til løsninger.

 
Dusj eller badekar
Eller har dere plass til begge deler? Kabinett, hjørne eller glassvegg? Og hvor skal sluket være?

 
Overflater
Fliser eller mikrosement? Eller kanskje baderomsplater er tingen? Det er nemlig rimeligere.

 
Oppvarming
Bestem deg for om du skal ha vannbåren varme eller varmekabler.

 
Belysning
Hvor skal lyset være? Og du – husk dimmer.


 
Dette må du overlate til fagfolk 
Skal du totalrenovere badet krever forsikringsselskapene at alt arbeid på bærende konstruksjoner, avløp, rør, vann, membran, elektrisitet og ventilasjon utføres av fagfolk. De må nemlig følge våtromsnormen og tekniske krav til byggverk, TEK10. Dersom boligen din for eksempel får vannskader fordi du har tatt noen snarveier, får du ikke pengene tilbake på forsikringen. Og enda verre – vann og elektrisitet er en livsfarlig kombinasjon.
 
I Forsikringsselskapet If sine vilkår om bygningsforsikring står det at “Reparasjon og ny installasjon av elektrisk- og VVS-anlegg skal alltid utføres av godkjent/sertifisert håndverker”.

Hvis du skal foreta en mindre oppussing av badet er det likevel noen ting du kan gjøre selv, og før du setter i gang bør du sjekke at badet ikke har fukt og råte. Det er dessuten viktig at selv om du er handy, bør du være forsiktig. Om du ikke er sikker på hvordan du skal gjøre noe må du overlate jobben til fagfolk.

Dette kan du gjøre selv 
Du kan rive veggene og pigge opp gulvet før fagfolkene kommer, men pass på: Selv om du sparer penger når du gjør litt av jobben selv, blir det dyrt hvis du gjør feil.
Etter at fagfolkene er ferdig kan du gjøre mye av overflatearbeidet, som å male, sette opp dusjvegg, montere skap og hyller, henge opp speil, fuge, silikonere og legge fliser. Når du legger fliser på gulvet er det spesielt viktig at du passer på fall mot sluket. Ifølge Direktoratet for byggkvalitet (TEK17) skal "gulv ha tilstrekkelig fall til sluk slik at bruksvann ledes bort”. Dette forholdet er 1:50 inntil 80 centimeter fra sluket, og 1:100 på resten av gulvet.

Bor du i rekkehus, blokk eller borettslag? Ifølge Direktoratet for byggkvalitet er det ikke krav om nabovarsling når du skal pusse opp bad, men du bør være oppmerksom dersom rørleggeren må bryte brannskillet til naboen, eller ved endringer i konstruksjon eller bærevegg. Da må det sendes byggesøknad til kommunen.

Sørg også for at du får tilstrekkelig ventilasjon, slik at du reduserer risikoen for fukt- og råteskader. Du kan kjøpe viften, men den må altså monteres av en elektriker.

Hos IFI.no får du gode råd og inspirasjon til fornyelse av våtrom - Les mer her 

Få 3 pristilbud

Trygt, enkelt og uforpliktende

Gjennomsnittspris for oppussing av bad

Prisen for oppussing av et bad er det mange som lurer på. Hva koster det egentlig å pusse opp badet? Denne guiden viser deg gjennomsnittprisen for oppussing av ulike typer bad, hvilke kostnader du kan påvirke og hva slags budsjett du bør planlegge med. Kort oppsummert så viser vår prisdatabase at det i snitt koster ca kr 250.000 å pusse opp et bad, inkludert mva. I visse tilfeller ser vi imidlertid at prisen kan bli ned mot kr 220.000 eller opp mot kr 400.000, avhengig av typen og størrelse på badet. 

 

Hva slags oppussing av badet er det?

Når man er på temaet pris for oppussing av bad, så har det betydning hva slags oppussing det er snakk om. På den ene siden har man mindre overflateoppussinger, der man for eksempel kun legger flis på flis, bytter ut armaturer og kjøper nye baderomsmøbler. På den andre siden har man de største og mest omfattende heloppussingene av bad, der man river ned til grunnen og bygger opp badet helt fra grunnen av, gjerne med utvidelser av baderomsarealet.

 

Snittprisene viser imidlertid til en ordinær oppussing av et bad. En slik oppussing vil inkludere at man fjerner det gamle, inkludert pigge opp gulv og tar ned gamle vegger, og at man bytter ut nødvendige rørføringer, armaturer og baderomsmøbler, og at man legger ny membran og nye fliser på hele badet. En overflateoppussing av badet vil kunne bli noe billigere enn snittprisene som er skissert her, mens en virkelig omfattende heloppussing/utvidelse av badet vil kunne bli noe dyrere. 

 

Høy standard på badet driver prisen opp

Standarden på armaturer, baderomsmøbler og lignende kan påvirke prisen for å pusse opp et bad betydelig. De elementene hvor de dyreste alternativene påvirker prisen i størst grad er særlig baderomsmøbler, servant og eventuell benkeplate tilknyttet servanten, samt armaturer til dusj, badekar og servant. Fliser er normalt ikke en av de største utgiftspostene, med mindre man velger en variant i ekte marmor eller lignede naturstein. Produktene du velger til badet vil det normalt være opp til deg å velge ut og kjøpe inn.

 

Det kan imidlertid være verdt å høre med rørlegger eller entreprenør om han har gode innkjøpsavtaler for en eller flere av produktene du ønsker å kjøpe. Noen kan også tilby en standardpakke, dersom du kun ønsker noe helt enkelt.


Dersom du er klar for å komme i gang med å pusse opp ditt bad, så kan du klikke deg videre til hovedsiden og registrere ditt prosjekt. Da kan du komme i kontakt med de baderomsentreprenørene i ditt område som har de beste referansene, konkurransedyktige priser og som har kapasitet til å gjennomføre ditt oppussingprosjekt på det tidspunktet som passer deg best.

Få 3 pristilbud

Trygt, enkelt og uforpliktende

bottom of page