top of page

Husk Boligmappa i 2022

Skal du selge bolig eller hytte? Da er det flere ting du nå må dokumentere. Du kan ikke lenger oppgi at du selger objektet slik det framstår. Nei, nå skal alt dokumenteres, så nå er det viktig at du arkiverer faktura, bilder og dokumentasjon fra alle typer håndverkere. Det gjør du enkelt ved å logge inn på www.boligmappa.no med din BankID.

Dokumentasjon fra håndverkere er verdipapirer

Siden årsskiftet har det vært en kraftig økning i henvendelser til oss, sier Eirik Vigeland som er kommunikasjonssjef i Boligmappa. - Veldig mange av de henvendelser vi får kommer fra huseiere og ikke minst hytteeiere som opp igjennom årene har slurvet med arkivering og systematisering av påkost som er gjort. Det kan gi deg problemer når du skal selge.


Mangelfull dokumentasjon kan redusere takstverdien

Takstmannens arbeide går ut på å fastslå hvilken tilstand utvendig tak, vinduer og panel har. Innvendig skal hvert rom sjekkes. Deretter vil takstmann fastsette takstgruppe slik:

  • TG0 – Ingen avvik

  • TG1 – Mindre eller moderate avvik

  • TG2 – Vesentlige avvik

  • TG3 – Store eller alvorlige avvik (manglende dokumentasjon på utført arbeide)

Boligens verdipapirer. Verdiøkende dokumentasjon - automatisk! Løser nye krav i lovverket. Helt gratis.

Hvorfor akkurat Boligmappa?

Allerede for 10 år siden hadde deler av håndverksbransjen sett seg lei på useriøse aktører som utførte dårlig håndverksmessig arbeide. Ikke alle var opptatt av mva og skatt, så her var mye juks ute og gikk. Derfor gikk organisasjonen Rørentreprenørene i Norge og Nelfo som er landsforeningen for elektrobransjen sammen om å bygge opp Boligmappa. Tanken var at aktører som var tilsluttet Boligmappa nå skulle få et sted å arkivere dokumentasjon på utført arbeide. Denne dokumentasjonen følger eiendomsregisteret (matrikkel) via gårds/bruksnummer og ikke eier.

I dag er mer enn 5000 store og små håndverksbedrifter tilsluttet Boligmappa. Som leverandør må man ha orden på økonomien og inneha fagbrev for å få lov å dokumentere utført arbeide via Boligmappa. Dermed har eier en trygghet og dokumentasjon på arbeidet. Det forenkler og er med å kvalitetssikre arbeidet til takstmann.


Boligmappa er gratis å bruke

Når man skal behandle dokumentasjon på den kanskje største verdien man har, er det viktig med et system som er sikkert. Derfor må man benytte BankID for innlogging. All data lagres i skyen og det er gode bacup og -sikkerhetsrutiner. Når du har logget inn kan du legge inn alle typer dokumentasjon. Og hvem har ikke lurt på hva fargekoden på malingen som ble brukt på soverommet i for? Et godt tips er å ta bilde av malingsboksen eller lage deg et system for fargekoder, sier Vigeland. Alt arkiveres på din konto på Boligmappa.


- Vi er glade for at vi har fått til et samarbeid med Norges Hytteforbund, og tror mange hytteeiere kan ha stor nytte av å få papirene i orden, avslutter Eirik Vigeland som er markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.


Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page