top of page

Kampen mot vannlekkasjene

Jo flere maskiner, jo større er risikoen for lekkasjer. Men kreativiteten for å finne løsninger er stor, skriver VVS-forum.se.


LIMMED BAD:

For å unngå å bore hull i fliser og fuktsperrer kan produkter limes på veggene. Hensikten er å minimere risikoen for vannskader på bad ved å la vanntettingslaget være intakt. Det gjør det også lettere å flytte produkter på veggene uten å etterlate borehull på det gamle.


SMART VANN FEIL BRYTERE:

Flere og flere produkter kobles til. Et eksempel er en smart vannfeilbryter hvor brukeren kan skru vannet av og på med mobilen og få magnetventilen til å stenge når alarmen slås på hjemme. Magnetventilen kan også bygge opp et vanningssystem med sensorer som registrerer fuktigheten i plenen og handler deretter.


FLERE KJØKKENMASKINER:

Vannskadene øker fortsatt mest på kjøkken. Spesielt øker lekkasjen rundt kjøleskap og frysere, Stadig flere maskiner på kjøkkenene er en av grunnene.


SIKRERE FORDELERSKAP:

Det innføres nå overgangsregler for en ny bransjestandard i Sverige som skal redusere risikoen med fordelerskap. Den nye standarden vil bety enklere installasjon og redusere fuktskader. Testmetoden er utviklet av Länsförsäkringars fokusgruppe Water sammen med Rise, Safe Water og HVAC Manufacturers' Council.


BADEROMSMODULER:

Baderomsmoduler som ventileres selv når badet er klart, vil redusere vannskader og fortsette å bli vanligere i Sverige, mens andre nordiske land har brukt prefabrikkerte baderom i lang tid.

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page