top of page

Fem løsninger som gjør badet smartere

Sittevennlig oppbevaring, hyller på veggene og oppfinnsom belysning er noen av løsningene som gjør badet smartere. Å planlegge for et praktisk og trivelig bad handler om å utnytte overflatene maksimalt. Men hvordan skal man tenke?


Vedum lister opp fem smarte løsninger på badet som utnytter rommet uten å fire på stilen.

I tillegg forteller Vedums designansvarlig, Jenny Andersson, om sine favoritter i det moderne badet.

Smarte løsninger

Familieeide Vedum Kjøkken & Bad har over 100 års erfaring med innredning til de Skandinaviske hjem. Dette merkes ikke minst på de mange smarte løsninger som finnes å velge mellom, når nye baderom vokser frem.


I tillegg til at Vedum skaper prisbelønte møbler til badet, handler arbeidet mye om å finne kloke løsninger som gjør rommet nyttig. De siste årene har badet fått en stadig viktigere rolle i det moderne menneskets liv. Det er her vi starter og avslutter dagen, med en omsorgsfull rutine eller kanskje et avslappende bad. Mange av Vedums kunder vitner om at badet har blitt et rom med plass til ettertanke og restitusjon.


– Når badet spiller en stadig større rolle i livene våre øker også behovet for praktiske løsninger. Overskap som tilbyr mye smart oppbevaring, og åpne, inspirerende vegghyller gir oss også muligheten til å innrede vakkert. På badet er det faktisk ofte innsiden som regnes, selv om vi selvsagt steller vårt ytre der. Jeg merker at mange etterspør smart oppbevaring som er enkel å rengjøre. Derfor vil jeg slå et slag for skjult oppbevaring med flere funksjoner – som en skuff med belysning eller stikkontakt, sier Jenny Andersson, designansvarlig i Vedum.


Fem smarte løsninger for det kloke badet

1. Oppbevaring på veggene Badet tilbyr ikke sjeldent alt for lite oppbevaring, og mulighetene er også ofte begrensede. Men det finnes smarte grep å ta! For eksempel å utnytte området over toalettet til ekstra oppbevaring, eller sette opp hyller over toalettet eller toalettdøren. Utover at det blir mer oppbevaringsplass, så er vegghyller fine for den som vil style badet med for eksempel en grønn plante, eller et duftlys. Win-Win!


2. Mer el i skap og skuffer Stadig flere elektriske artikler finner veien inn i våre bad. Derfor er det smart å tenke seg om rundt plassering av strømuttak. Det å gjemme dem i skapets skuff eller speilskap, gjør oppbevaringen praktisk og multifunksjonell. Og når vi først snakker om det, sats gjerne på skuffebelysning! Det gjør det lettere å finne sakene dine, spesielt på mørke og trøtte morgener.


3. Knott av knottene Å skape enhetlighet og harmoni på badet kan noen ganger føles vanskelig. En enkel og overraskende effektivt måte å få til dette på, er å bruke samme knott på baderomsmøbelet som på vegger, til håndduker eller lignende. Ofte er knottene enkle å feste på veggen med en skrue, og resultatet blir både fint og stilrent.


4. Sittevennlig oppbevaring Slå degg ned! Sittebenken er trendsikker og komfortabel i ett. En perfekt løsning for mange av hjemmets rom, også på badet. Sittebenken er for eksempel perfekt for oppvaring av baderomstekstiler, rengjøringsmidler eller hvorfor ikke hårføner og barberingsutstyr, som ellers tar mye plass i baderomsskapet. Sittebenkens lengde kan variere etter baderommets forutsetninger.


5. Det lille badet Å innrede det lille badet kan være vanskelig, men det finnes mange smarte idéer å bli inspirert av. Velg gjerne en grunnere kommode. Den gir fremdeles god oppbevaring, men tar mindre gulvplass. Planlegg for vegghyller der det finnes plass, eller kanskje takhengte kurver. En tommelfinger-regel er å forsøke å holde gulvet så rent som mulig, og i stedet la det lille badet vokse i høyden.


Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page