top of page

Den økologiske trefinérens vei fra luksusyachten til norske baderom

Oppdatert: 26. okt. 2021

Som den første baderomsmøbelprodusenten på det nordiske markedet tilbyr INR ekte trefinér som et økologisk alternativ til valnøtt i samarbeid med den italienske produsenten Alpi. Den vakre og holdbare trekomposittfinéren som blant annet brukes i innredningen av eksklusive luksusyachter har nå funnet veien til norske baderom. La oss fortelle hvordan:


Valnøtt er et treslag som er elsket for sin vakre farge og årringer – fra gammelt av et populært treslag i møbelproduksjon . Idag finner vi flere av bestandens arter på The IUCN Red List of Threatened Species med høy risiko for å bli helt utryddet i vår tid. Derfor ble det en hjertesak for INRs designer Henrik Gustavsson å finne et likeverdig og samtidig holdbart alternativ til vår nye limited edition. Lite visste han at han måtte begi seg langt utenfor de smålandske skogene for å finne akkurat det han ville ha.


Med full åpenhet og sporbarhet i hele sin produksjonslinje utgår Alpi fra økologisk holdbare treslag slik som poppel, lind og ayous fra sertifiserte treplantasjer.

I en prosess kalt ‘From wood to wood’ skaper italienske Alpi eksklusive komposittfinèr i mange varianter og mønster til ulik bruk.

Resultatet ble GRAND Walnot Edition som både ser ut som og oppleves som ekte valnøtt, men er produsert av økologisk trekomposittfinér, som er et holdbart og slitesterkt alternativ til ekte valnøtt.En detalj som må nevnes er at komposittfinéren i GRAND Walnot ikke gulner på samme måte som ekte valnøtt. I møtet mellom smålandsk håndverkstradisjon og italiensk innovasjon oppstår en utsøkt vakker fusjon av nordisk og kontinental form. Et utmerket eksempel på at motsetninger tiltrekker hverandre, et slags møbeldesignets yin yang som du nå kan nyte i ditt eget private baderom.

Mer om Walnot: inr.no/walnot

Følge INR på Facebook: https://www.facebook.com/inrnorge

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page